Big Bird Boravak

DNEVNI BORAVAK DECE ŠKOLSKOG UZRASTA

Dnevni boravak dece školskog uzrasta “Big Bird” je nastao jer su naši klinci postajali đaci a roditelji i dalje imali potrebu da im deca  provode sadržajno i kvalitetno vreme dok su oni na poslu i da uspešno obavljaju svakodnevne obaveze učenja. 

U toplom i prijatnom prostoru, deci su na raspolaganju svi materijali potrebni za rad (knjige, udžbenici, pribor) i tim koji čine učiteljice i profesori predmetne nastave za starije osnovce, kao i profesori jezika koje dete uči u školi. 

Naši đaci u boravku završavaju domaće zadatke i savladavaju gradivo, i samim tim roditeljima ostaje samo da posle škole i posla provode što više kvalitetnog vremena zajedno.

Tokom raspusta i praznika kada se ne ide u školu a roditelji su na poslu, vodimo brigu o svojim đacima.

Možemo da se pohvalimo da naši osnovci donose odlične ocene, da su divno vaspitani i pravi drugari.

DODATNE AKTIVNOSTI U SKLOPU BORAVKA

ČASOVI ENGLESKOG

Časovi engleskog jezika su organizovani tako da u potpunosti pokrivaju zvanican skolski program, ali su i mnogo vise od toga. U nasem boravku deca se veoma uspesno spremaju za polaganje sertifikovanih ispita kao sto su Cambridge exams.

ČASOVI FRANCUSKOG

Nastavu francuskog jezika naši đaci (kojima je u školi francuski drugi jezik) imaju jednom nedeljno, kao dopunu znanja stečenog u školskoj klupi.

ČASOVI MATEMATIKE

Matematika je jedna od najvažnijih nauka, te smo našim školarcima organizovali jednom nedeljno nastavu iz matematike, prilagođenu njihovom gradivu, u cilju rešavanja nedoumica i/ili nadoknađivanju propuštenog gradiva.

ZABAVNI PETAK

Kako bismo našoj školskoj deci, pored učenja, obezbedili i kvalitetnu zabavu, svakog drugog petka, u dogovoru sa đacima, organizujemo odlazak na neku zabavnu aktivnost. To može biti bioskop, pozorište, izložba, kuglanje, Botanička bašta, Zoološki vrt i slično.

SUPER VESELI PETAK

Kako bismo dragim roditeljima pružili mogućnost da imaju jedan dan u mesecu samo za sebe, a mališanima ponudili nezaboravan provod u sklopu vrtića, organizovali smo Super Veseli petak svakog prvog petka u mesecu. To popodne je rezervisano za odlazak u bioskop, provod uz animatora ili časove plesa, nakon čega u Big Bird-u pravimo zabavu za decu sa organizovanom večerom, kolačima i drugim đakonijama, a klinci po želji mogu tu i da prespavaju. Roditelji dolaze po decu u subotu u 11h, odmorni i nasmejani.

RAZVOJNO SAVETOVALIŠTE

U okviru boravka deci je, po potrebi, na raspolaganju fizijatar koji redovnim pregledima kroz igre i vežbe kontroliše rast i razvoj dece. 

Naš logoped će pomoći da dete, ukoliko mu je potrebno, lakše savlada bilo kakve prepreke u govoru.

Redovnim posetama stomatologu uštedećemo Vaše vreme i na vreme Vas obavestiti o zdravlju zuba Vašeg deteta.

PROSLAVA ROĐENDANA

“Big Bird” veruje da je rođendan svakog našeg deteta poseban dan, pa se tog dana u okviru boravka organizuje proslava po želji i uzrastu slavljenika. To može biti odlazak u pozorište, bioskop, na kuglanje, ili nešto drugo, prema dogovoru.

REKREATIVNA NASTAVA

“Big Bird” ima tradiciju odlaska na rekreativnu nastavu na Zlatibor, dva puta u toku godine (zimovanje i letovanje). Na našim rekreativnim nastavama, pored konstantne brige o bezbednosti Vaše dece, osoblje boravka teži ka tome da kod dece pojača samostalnost i tako im podigne samopouzdanje. Događaje sa naših rekreativnih nastava deca dugo i sa osmehom prepričavaju.

PREVOZ

Bez obzira na to gde se u Beogradu nalazite, Vaše dete može pohađati naš boravak. Zbog porodica koje ne žive tako blizu, a odlučili su da baš nama ukažu poverenje, nudimo prevoz do i od boravka našim vozilom. U zavisnosti od vremenskih uslova i razdaljine, deca imaju ili prevoz ili pratnju odrasle osobe od škole do boravka i obrnuto.