Blog

SPECIJALNI GOST  BIG BIRD-a

374

Policajac u pravoj uniformi – posetio je mališane BIG BIRD-a.  Još žena policajac, nasmejana, pa još  izbliza da može da se dotakne, razgovara, zapitkuje … Kakva je to samo bila avantura – dan o kojem se  dugo  pričalo sa drugarima i roditeljima.

BEZBEDNOST DECE U SAOBRAĆAJU – bio je povod ovog zanimljivog druženja. Nataša Mitrović – potpredsednik IPA Regije Beograd, policijski službenik MUP-a Republike Srbije, održala je predavanje  o pravilima bezbednosti u saobraćaju, u okviru projekta”Bezbednost u saobraćaju” IPA Regije Beograd. Neki su se podsetili, a drugi mnogo toga novog naučili: kako se ponašati kao pešak, kako bezbedno prelaziti ulicu, kako deca kao putnici treba da se ponašaju u vozilu, kako bezbedno voziti rolere, bicikl. Zanimljivo je bilo čuti savete: gde vežbati i sa kakvom opremom biti u prirodi, a šta treba izbegavati, poput prostora sa mnogo ljudi, vlažnog asfalta ili strmih i uskih ulica.

Naši mališani su imali bezbroj pitanja, ali kao dobri domaćini  pokazali i zavidno poznavanje saobraćajnih pravila, znakova, čak pesmica i crteža na temu bezbednosti i saobraćaja. Sa posebnom  pažnjom pratili su sva objašnjenja specijalne gošće.

Svi Big Birdovci dobili  su na poklon brošuru “ Bezbednost  dece u saobraćaju”. Oni koji  znaju slova dopuniće dosadašnja saznanja, a za one koji više vole slike –  uživaće, jer ih ima dovoljno, čak i za bojenje.

I na kraju kao uspomena  na zanimljivo druženje –  šareni  i poučan priručnik će biti poslastica i za roditelje kod kuće, da se sa svojim mezimcima podsete pravila bitnih za bezbednost u saobraćaju.

IPA Regija Beograda je član  internacionalne policijske asocijacije, sa 600.000 članova u 67 država sveta. Sa ciljem da svoje kapacitete upotrebi na šrenju prijateljstva i medjunarodnoj saradnji,  regija Beograd sa Ministarstvom unutrašnjih poslova,  učestvuje u mnogobrojnim projketima, kao što je ovaj o bezbednosti dece u saobaraćaju.

No Comments Yet


Leave a Comment

Your email address will not be published.