Blog

Naša flautistkinja, sofija milenković

Mlada talentovana flautiskinja Sofija Milenković ( 2005.) V godina flaute u o.m. školi “Petar Konjović” u Beogradu, u klasi profesorke Katarine Milošević, nastupala je na značajnim međunarodnim takmičenjima u Srbiji, u prethodne četiri godine, i osvojila brojne prve nagrade, laureate i priznanja.  Sofija je sada VI razred osnovne škole “Veselin Masleša” i dugogodišnji đak škole engleskog jezika “Big Bird”.

Tokom IV godine flaute (2016./17.) Sofija je nasupila na brojnim takmičenjima  a velika čast joj je bila da svira na otvaranju 47. Međunarodnog takmičenja muzičke omladine u Beogradu, 21. – 30. 03. 2017. godine.  Dok je na Republičkom takmičenju, 3.04.2017. u Beogradu, u prvoj kategoriji, osvojila laureat.

Sofija je imala posebnu čast da svira sa poznatim svetskim flautistima na koncertu povodom otvaranja 47. Međunarodnog takmičenja muzičke omladine, održanom u Beogradu od 21.-30 marta 2017. godine.

Sofijin nastup nije ostao nezapažen a posebno je usrećilo što je dobila novu  profesionalnu flautu Yamaha, zahvaljujući donatorima – Dijani Kisić vlasnici škole  ” Big Bird” i  doktorki Mirjani Ilić vlasnici Oftamološke ordinacije ” Ilić “. Da nije bilo ove dve divne dame Sofija sada ne bi imala profesionalnu flautu sa kojom je sada spremna za nove muzičke izazove i scenske nastupe.

No Comments Yet


Leave a Comment

Your email address will not be published.